Ana Sayfa YaşamSağlık Dünyadaki En Ölümcül ve Tehlikeli 10 Hastalık

Dünyadaki En Ölümcül ve Tehlikeli 10 Hastalık

Önce Bilgi
0 yorum

Geçmişten günümüze dünya genelinde milyonlarca insan hastalıklar yüzünden ölmüştür. Dünyanın en tehlikeli hastalıklarından kurtulma oranı oldukça düşüktür. Ölümcül hastalıklar etkisini çok çabuk gösteren hastalıklardır. Birçok hastalığın henüz tedavisi yoktur. Erken fark edilmesi durumunda belirtileri iyileştirmek için tedavi uygulanır. Birçok hastalık çok sinsi ilerler. Tüm vücuda yerleştiği zaman çok geç fark edilmektedir. Çağımızı korkutan ölümcül hastalıklar şunlardır:

1-Solunum yolu hastalıkları: En sık rastlanan ölümcül hastalıklar solunum yollarında görülen hastalıklardır. Akciğer iltihaplanması ile yılda 4 milyon insan hayatını kaybetmektedir.

2-AİDS: Dünya genelinde 3 milyon insan hayatını AİDS yüzünden kaybetmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalık bağışıklık sistemine saldırarak vücudu savunmasız bırakır. Sinsi ilerleyen hastalıktan korunmak için cinsel ilişki sırasında korunmaya özen göstermelisiniz.

3-İSHAL HASTALIKLARI: İshale neden olan kolera, tifo, dizanteriden her yıl dünya geleninde 2,5 milyon insan hayatını kaybetmektedir. İshale neden olan bu hastalıklar vücudun aşırı sıvı kaybetmesine neden olur. Aşırı sıvı kaybeden vücudun ısı dengesi bozulur. Yüksek ateş ve havale ile sonuçlanan ishal hastalıklarında çok fazla can kaybı yaşanır.

4-VEREM: Dünya genelinde 1,6 milyon insan verem yüzünden ölmektedir. Verem hastalığında sigara içenler yüksek risk altındadır.

5-SITMA: Dünya genelinde 1 milyon insan sıtma hastalığı yüzünden hayata gözlerini yummaktadır. Sivrisinek ısırması ile bulaşan hastalık sağlıksız ortamda yaşayan insanlarda çok sık görülür.

6-KIZAMIK: Aşısı olan zararsız bir çocuk hastalığı olan kızamıktan dünya genelinde 900 bin insan hayata gözlerini yummaktadır.

7-UYKU HASTALIĞI: Afrika’da görülen çeçe sineğinin sokmasıyla bulaşan uyku hastalığı her yıl 500 bin insanın hayatına mal olmaktadır. 

8-TETANOS: Aşısı olan bir hastalık olmasına rağmen her yıl 300 bin insan tetanos yüzünden ölmektedir. Genellikle bebeklerde tehlikeli sonuçlar doğurur.

9-BOĞMACA: Bu hastalıktan her yıl dünya genelinde 280 bin insan hayatını kaybetmektedir. Özellikle yenidoğan bebekler bu hastalığa çok kolay yakalanır. Bağışıklık sistemi zayıf bebeklerde ve yaşlılarda yaygın görülen bir hastalıktır.

10-MENENJİT: Dünya genelinde 200 bin insan menenjit ve hepatit hastalıkları yüzünden ölmektedir.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın