Ana Sayfa Gündem Starbucks’a Tepkiler Büyüyor!

Starbucks’a Tepkiler Büyüyor!

Önce Bilgi
0 yorum

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından bir çok ülke, marka, kişi yardım seferberliği için katkıda bulundu ancak bir marka dikkatleri üzerine çektir. Deprem sonrası pek çok global marka taziye mesajı yayınladı ve Türkiye elçilikleri vasıtasıyla yardım gönderdi. Fakat ülkede en yaygın olan markalardan Starbucks, 4 gündür herhangi bir mesaj dahi yayınlamamasıyla dikkat çekti.

Starbucks’ın bu tutulumuna tepkiler çığ gibi büyüyor. Durumun ardından Marketing Türkiye, konuyu Starbucks Türkiye yetkililerine sordu.

Starbucks Türkiye yetkilileri tarafından verilen bilgilerde, markanın bölgede hizmet sağlayan 54 mağazasından güvenli bir şekilde hizmet verebilecek 27 tanesi, depremzedeler ve bölgeye yardım taşıyan organizasyonlar için kullanıma açık hale getirildi. Tüm mağazaların açık olmamasının sebebini ise lojistik ve ürün ulaştırma sorunları olduğu şeklinde açıkladı. Açık olan 27 mağazada kesintisiz kahve ikramı sundukları ifade edildi. Bölgeye bir tır yiyecek gönderildiğini ve bunun mağazalarda dağıtılacağını söyledi.

Yapılan açıklamada uzun vadeli destek planları için Starbucks Foundation başvurusu yapıldığı ve yardım için bütçe netleştirilmesinin beklendiği bildirildi. Bütçenin netleşmesinin ardından kapsamlı bir destek verileceği de söylendi. Şimdiye kadar hiçbir paylaşım yapılmamasının sebebinin ise ‘etik değerlere uymaması’ olduğu ifade edildi.

Daha sonrasında da açıklamalar geldi..

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz”

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın