Ana Sayfa YaşamGüzellik Probiyotik Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Probiyotik Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Önce Bilgi
0 yorum

Bağırsak florasındaki faydaları bilim insanlarınca kanıtlanan ve birçok rahatsızlığa karşı, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek adına tercih edilen probiyotikler, cilt için de faydalı bakterilerdir. Antik dönemlerden beri, cildi güçlendirmek için kullanılan yoğurdun arkasındaki sır da probiyotiklerin maske olarak cilde sağladığı katkıdır. Cilt bakım ürünleri içinde yer bulan probiyotikler, yaşlanmaya karşı önlemden akne gibi cilt problemlerine, birçok soruna karşı etkili birer çözümdür.

Probiyotik Cilt Maskesi Faydalı mı?

Cilt bakım önerilerinde, bazı ürünlerin faydalı olduğu ileri sürülürken, belli bir gerçeğe dayandırılmadan savunulabilmektedir. Probiyotiklerin cilt için faydaları ise, bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Yapılan bir araştırmaya göre, 12 hafta boyunca, her gün aralıksız lactobacillus probiyotiği alan kişilerde, yaşlanmadan ötürü oluşan kırışıklıklarda azalma görülmüş, ciltteki nemde ise artış gözlenmiştir. Bu durum, probiyotik bakterilerin cildiniz için ne kadar faydalı olduğunu gözler önüne sermektedir.

Probiyotikler, cildi nasıl etkiliyor?

İnsan cildinde, ortalama olarak binden fazla bakteri yaşamaktadır. Bu bakterilerin bir kısmı cilt yüzeyini kötü etkileyen özelliklere sahiptir. Cildin dengesini koruyarak onu daha bakımlı hale getirmek ise, cildinizdeki yararlı bakterileri, yani probiyotikleri artırmaktan geçmektedir. Hava kirliliği, cilt için zararlı olan kozmetik ürünler ya da UV ışınları gibi etkilerden ötürü zarar gören cildinizde hassasiyet, kızarıklık ve kırışıklık gibi sorunlarla mücadele etmek için, probiyotik açısından zengin bakım ürünleri cildinizin mikroflorasını yeniden düzenlemektedir ve zararlı etkilere karşı güçlendirmektedir.

Evde probiyotik maske hazırlamak

Kullanılan ürüne ve desteklenen malzemelere göre değişmek üzere, siz de ev şartlarında probiyotik maske yapabilirsiniz. Bunun için, size örnek bir ev yoğurdu ile yapılan cilt maskesinin hazırlık sürecini aktarıyoruz:

Gerekli malzemeler
  • Doğal ev yoğurdu
  • Saf gül suyu
  • Bal
Nasıl hazırlanır?
  • Yoğurt ve gül suyu karıştırıldıktan sonra karışıma bal eklenir.
  • Koruyucu madde içermemesine dikkat edeceğimiz balı ekledikten sonra, karışımın homojen bir kıvama gelmesini bekleyelim.
  • Hazır olan maskeyi cildinize uygulayın.
  • Yaklaşık 25 dakika beklettikten sonra, cildinizi yıkayabilirsiniz.
  • Maskeyi, hafta bir kere deneyebilirsiniz.

Farklı ürünler ve tekniklerle, ev ortamında size de probiyotik maske yapabilirsiniz. Unutmayın ki, vücudunuzun her alanında, yaklaşık 100 trilyon kadar bulunan bakterilerde, iyi ve kötü bakterilerin dengesini sağlamanız, sağlığınız için faydalı olacaktır. Hem sindirim sisteminde, hem kilo verme sürecinde, hem kalp ve diyabet gibi rahatsızlıklarda, hem de cilt bakımında probiyotik takviyeler son derece önemlidir.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın