Ana Sayfa Gündem İstanbul’da Haftasonu Nasıl geçirilir?

İstanbul’da Haftasonu Nasıl geçirilir?

Önce Bilgi
0 yorum

Haftasonu geldi. Neden bisikletinizi de alıp yola çıkmıyorsunuz. İstanbul’da hem tatilinizi iyi değerlendireceğiniz ve yerleri sizler için derledik.

Bisiklet, yüzmeden sonra kasları güçlendiren en yararlı sporlar listesi arasındadır.  Tek başınıza veya ailenizle çıktığınız tatilde eğlenceli vakit geçirmenize fayda sağlayacak bisikletler sayesinde hem spor hem de tatil yapmış olacaksınız. Cumartesi günleri bisiklet sürmek sizin ve sevdikleriniz için ideal bir hafta sonu etkinliği olacaktır.

İSTANBUL’DA BİSİKLET SÜRÜLECEK YERLER

Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı bisiklet parkuru ve yürüyüş için oldukça sessiz sakin mekan seçenekleri arasında gelmektedir. Ailenizle veya yalnız başınıza rahat olabileceğiniz bu yeri değerlendirebilirsiniz.

Kadıköy’e bağlı Caddebostan ile Bostancı Arası Kara ve Sahil Parkı, hem gezmek hem de bisiklet veya yürüyüş yapmanız için oldukça hijyenik bir seçenek olacaktır.

Bisiklet kiralamanın yoğun olduğu Büyükada, her adada olduğu gibi neredeyse ulaşımın sadece at arabası, bisiklet veya akülü araçlarla yapıldığı yerdir. Burada doğa gezintisine çıkma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Üsküdar merkezde bulunan Bisiklet parkuru ve yürüyüş alanı ilginizi çekebilir. Kız Kulesi manzaralı bir hafta sonu için, Üsküdar ilçesi oldukça ideal bir tercih olabilir.

Bebek’te bulunan Bebek Sahili, uzunluğu açısından hem yürüyüş yapmanıza hem de bisiklete binmenize yardımcı olacaktır. Balık menülerinin bol olduğu Bebek’te, balıkçı restoranlarına giderek lezzetli bir yemek tadı çıkarabilirsiniz.

Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy, zengin sabah kahvaltısı ve oksijeni bol ormanıyla ziyaretçilerini bekliyor. Bisiklet sürebilir, koşu ve yürüyüş yapabilirsiniz. Piknik alanları da bulunmaktadır.

Beykoz ilçesinde bulunan Riva, bisiklet sürmek ve yemyeşil doğasıyla kucaklayan ayrı bir doğa harikasıdır. Polonezköy ile arasında 25 dakika gibi kısa bir mesafe olan Riva’da kahvaltı keyfi yapmadan güne başlamayınız.

Kadıköy Moda Sahilinde bulunan İspark bisikletlerini, ailenizle beraber saatlik kiralama yaparak, sahil havası eşliğinde spor etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın