Ana Sayfa Gündem İnternette Güvenli Alışveriş için 6 Kural

İnternette Güvenli Alışveriş için 6 Kural

Önce Bilgi
0 yorum

Karantina sürecini evde geçirenler alışverişlerini internette yapmaya devam etti. Bu durumda bazı dolandırıcılara fırsat verdiğini söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Twitter’da yaptığı paylaşımla Vatandaşları güvenli alışveriş konusunda bilinçlendirmek için bir video içerik paylaştı.

Güvenli Alışveriş için 6 ALTIN Kural:

1.Alışveriş yapacağınız internet sitesinin adresinin “https://” ile başladığından ve “kilit” şeklinde simgenin olduğundan emin olun.
2.Alışveriş sitelerinin isimlerine dikkat edin. Adres çubuğunda yer alan ismin, girmek istediğiniz sitenin orijinal adresi olduğundan emin olun.
3.Her bir alışveriş sitesi hesabınız için birbirinden ayrı ve en az 8 karakter uzunluğunda büyük/küçük harf ve özel karakter barındıran güçlü parolalar kullanın. Örneğin; 8Bk*9Av! gibi.
4.İnternet alışverişinizde, internet bankacılığı üzerinden oluşturabileceğiniz kredi kartınızın dijital bir kopyası olan sanal kart kullanın. Banka hesabınızı da düzenli olarak kontrol edin.
5.Alışverişinizi güvendiğiniz araçlardan gerçekleştirin. Kafe, restoran gibi herkesin ulaşabileceği kablosuz (wireless) bağlantılar üzerinden alışveriş yapmayın.
6.Alışveriş sitelerine ‘gerektiği kadar bilgi’ verin. Sözleşme metinlerini okuyarak sitelerin politikalarını ve bilgilerinizin nasıl, ne şekilde kullanılacağını bilin.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın