Ana Sayfa Gündem Michael Jackson Ünlü Dansının Sırrı Neydi?

Michael Jackson Ünlü Dansının Sırrı Neydi?

Önce Bilgi
0 yorum

Michael Jackson diyince aklımıza çocukluğumuz geliyor. Hele ki dansları unutulmaz efsane olmanın anlamını içeriyor… Magazinde de sık sık yaptığı estetiklerle de gündeme gelmiştir. Ancak hiç bir güç de bizi onu sevmekten alıkoymamıştır. Vefatından sonra dahi merak edilen usta dansçı Michael Jackson’ın yer çekimine meydan okuyan dansını biraz detaylı inceleyelim istedik.

Smooth Criminal parçasının klibindeki efsane dansını hatırlamayan yoktur herhalde:) Peki Michael abimiz bu işi nasıl yapıyordu. Yer çekimine nasıl meydan okuyordu?

Aslında işin doğrusu Michael Jackson, patentli ayakkabıları ile bunu yapabiliyrodu. Vücut eksenini çok iyi bir şekilde ayarlayarak ve yerden destek alarak dansının sırrını açıklayabiliriz.

Sahneye çıktığında kıvrak danslarını yapıyor ama bir bölümde yerden çıkan çivilere ayağını sabitleyip şu meşhur eğilme figürünü gerçekleştirebiliyor. Dansçılar ile çok iyi uyum yakalayıp muhteşem danslarıyla hafızamıza kazınan Michael Jackson’ın ayakkabılarına da yakından bakalım.

Sahnenin altından çıkan çivilere dikkatli bakmadan görmek de mümkün değil. Çünkü çıkıp birden ortadan kaybolabiliyorlardı.

Jackson, topuklarını V şeklinde özel yaptırarak vidalara tam oturtuyordu. Gene de maharet dansçıda tabi ki:)

Haziran 1992’de Michael Jackson tarafından ABD Patent Ofisi’nce patentlenmiştir. Tasarım, astronotların sıfır-kütleçekim alanlarında kullandıkları ayakkabılardan esinlenmektedir.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın