Ana Sayfa Gündem NBA’in Efsane Oyuncularından Kobe Bryant Hayatını Kaybetti

NBA’in Efsane Oyuncularından Kobe Bryant Hayatını Kaybetti

Önce Bilgi
0 yorum

ABD profesyonel basketbol ligi NBA’in efsane oyuncularından Kobe Bryant, ABD’nin California eyaletinde yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetti.

TMZ’nin iddiasına göre yanında üç farklı kişiyle seyahat eden Kobe’nin şahsi helikopteri Calabasas’ta bir kaza geçirdi. Ayrıca Kobe’nin kızı Gianna ile birlikte NBA maçında görüldüğü ve helikopterde kızının da olabileceği bilgileri yer aldı.

Kobe Brayant Kimdir?

NBA tarihinde hem 30 bin sayı hem de 6 bin asist barajını geçen tek oyuncu olan Bryant’ın kariyerinde çok sayıda rekor var: Bir NBA takımının formasını en uzun süre giyen basketbolcu (20 sezon), 50 sayı barajını üst üste en fazla geçen NBA oyuncusu (2007’de sırasıyla 65, 50, 60 ve 50 sayı), NBA All-Star maçında MVP Ödülü’nü en fazla alan oyuncu (2002, 2007, 2009, 2011), NBA All-Star maçına üst üste en fazla seçilen oyuncu (18 kez), NBA All-Star maçı ilk beşine en fazla seçilen oyuncu (16 kez), bir maçta en fazla üç sayılık basket atan oyuncu (12), bir NBA maçına ilk beşte başlayan en genç oyuncu (18 yaş, 158 gün), NBA All-Star maçına ilk beşte çıkan en genç oyuncu (19 yaş, 169 gün).

Bryant’ın kariyerinde beş NBA şampiyonluğu bulunuyordu.

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın