Ana Sayfa Gündem Defter-Beyan Sistemi Nedir?

Defter-Beyan Sistemi Nedir?

Önce Bilgi
0 yorum

Defter-Beyan Sistemi; Serbest meslek kazancı elde eden mükelleflerin, İşletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerin, Basit usule tabi olan mükelleflerin, kayıtlarının elektronik ortamda tutulması, bu mükelleflerden defter tutmak zorunda olanların defterlerinin bu kayıtlardan hareketle elektronik ortamda oluşturulması ve saklanması, vergi beyannamesi, bildirim ve dilekçelerinin elektronik ortamda verilebilmesi ile elektronik ortamda belge düzenlenebilmesi amacıyla geliştirilen bir sistemdir.

Sistemi Kullanmak İçin Başvuru Yapmak Gerekiyor mu?

Defter-Beyan Sistemini kullanması zorunlu olan mükelleflerin, sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki yılın son gününe kadar (bu gün dahil) www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesi aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir. Mükellefler bu başvuruyu kendileri yapabileceği gibi, aralarında aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzaladıkları meslek mensupları aracılığıyla da yapabileceklerdir.

Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılır?

Defter-Beyan Sistemine www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı kodu veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) ve şifre bilgileri kullanılarak giriş yapılacaktır.

Defter Beyan Sistemi Genel Tanıtım Videosu

Benzer Yazılar

Yorum Bırakın